Diëtheek

Wanneer gaat u naar de diëtist?
Het antwoord is heel simpel: bij alle vragen over voeding kan de diëtist u helpen. Wilt u bijvoorbeeld gezond eten tijdens de zwangerschap? Een goede voeding voor uw opgroeiende kind? Advies bij het samenstellen van een sportvoeding of weten hoe u botontkalking kunt voorkomen? De diëtist weet het! Soms vraagt de gezondheid om een aanpassing van de voeding. Dit is bijvoorbeeld het geval bij diabetes (suikerziekte), een te hoog cholesterolgehalte, maag- en/of darmproblemen, kanker, longziekten, voedselallergie of wanneer het gewicht te hoog of juist te laag is. Ook dan zijn de diëtisten van Diëtheek dè deskundigen bij uitstek die u hierbij kunnen helpen.

Wat is Diëtheek?
Diëtheek Maastricht en Heuvelland is een moderne, eigentijdse diëtistenpraktijk met meerdere spreekuurlocaties. Bij Diëtheek Maastricht en Heuvelland werken meerdere diëtisten en er zijn diverse specialisaties. U wordt altijd geholpen door een kwaliteitsgeregistreerde diëtist. Luis Lutgens is in deze praktijk werkzaam.

Wat kunt u verwachten?
Een behandeling bij de diëtist is altijd maatwerk. Om een persoonlijk behandelplan op te stellen zal de diëtist tijdens het eerste gesprek dan ook veel vragen aan u stellen. Dit zijn onder andere vragen over uw algehele gezondheid en uw specifieke klachten. Ook uw voedings- en leefgewoonten, uw verwachtingen en vooral uw wensen kunt u met ons bespreken. Ook kunnen er metingen worden verricht, zoals een meting van de lichaamssamenstelling of een meting van de stofwisselingssnelheid. Daarna maakt de diëtist, samen met u, een plan van aanpak en stelt een persoonlijk voedingsadvies voor u samen, aangevuld met tips en ideeën, om tot uw persoonlijk voedingspatroon te komen. In de volgende consulten helpt de diëtist u om uw eetgewoonten blijvend te veranderen, door u te adviseren en vooral te motiveren. U krijgt ook informatie mee naar huis, zodat u alles nog eens rustig na kunt lezen. Soms kiezen mensen er voor om op een verantwoorde manier snel (5 tot 10 kg per maand) en blijvend gewicht te verliezen. Dit kan ook bij Diëtheek met een medisch eiwitdieet! De diëtist kan u hierover alles vertellen. Bij Diëtheek Maastricht en Heuvelland kan uw persoonlijke ruststofwisseling gemeten worden. Dit gebeurt via een ademtest met de MedGem, een geavanceerd, zeer nauwkeurig apparaat. Zo kan uiteindelijk bepaald worden hoeveel calorieën u per dag verbruikt. Op deze manier kunt u optimaal geholpen worden om controle te krijgen over uw gewicht. Diëtheek Maastricht en Heuvelland is een van de eerste diëtistenpraktijken waar u deze meting kunt laten uitvoeren. 

Wat zijn de kosten? 
Dieetadvies wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Dit betekent dat u recht heeft op 3 behandeluren per kalenderjaar. Hierboven op wordt dieetadvies extra vergoed vanuit diverse aanvullende pakketten. Vergoeding uit de basisverzekering gaat ten koste van het eigen risico als u ouder bent dan 18 jaar. Dieetadvisering voor chronische patiënten met bijvoorbeeld diabetes, hart- en vaatziekten of COPD wordt volledig vergoed vanuit de ketenzorg. Dit betekent dat de consulten volledig worden vergoed en dat de vergoeding niet ten koste gaat van het eigen risico. Uw huisarts, praktijkondersteuner en de diëtist weten of dit ook voor u geldt. 

Afspraak maken?
Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met klantencontact (het afsprakenbureau) van Diëtheek via telefoonnummer (088) 425 36 00. Op onze website www.dietheek.nl vind u meer informatie over onder andere voeding, de vergoedingen en de verschillende spreekuurlocaties. Voor meer informatie kunt u ook mailen naar maastricht@dietheek.nl. Wilt u Diëtheek Maastricht en Heuvelland en Diëtheek Heerlen volgen? Dat kan via Facebook!

Diëtheek is gezond in voeding voor u en met u!