Nutripunt

Wanneer gaat u naar de diëtist?
Het antwoord is heel simpel: bij alle vragen over voeding kan de diëtist u helpen. Wilt u bijvoorbeeld gezond eten tijdens de zwangerschap? Een goede voeding voor uw opgroeiende kind? Advies bij het samenstellen van een sportvoeding of weten hoe u botontkalking kunt voorkomen? De diëtist weet het! Soms vraagt de gezondheid om een aanpassing van de voeding. Dit is bijvoorbeeld het geval bij diabetes (suikerziekte), een te hoog cholesterolgehalte, maag- en/of darmproblemen, kanker, longziekten, voedselallergie of wanneer het gewicht te hoog of juist te laag is. Ook dan zijn de diëtisten van Nutripunt dè deskundigen bij uitstek die u hierbij kunnen helpen.

Wat is Nutripunt?
Nutripunt is een moderne, eigentijdse diëtistenpraktijk met meerdere spreekuurlocaties. Bij Nutripunt werken meerdere diëtisten en er zijn diverse specialisaties. U wordt altijd geholpen door een kwaliteitsgeregistreerde diëtist. Luis Lutgens is in deze praktijk werkzaam.

Wat kunt u verwachten?
Een behandeling bij de diëtist is altijd maatwerk. Om een persoonlijk behandelplan op te stellen zal de diëtist tijdens het eerste gesprek dan ook veel vragen aan u stellen. Dit zijn onder andere vragen over uw algehele gezondheid en uw specifieke klachten. Ook uw voedings- en leefgewoonten, uw verwachtingen en vooral uw wensen kunt u met ons bespreken. Ook kunnen er metingen worden verricht, zoals een meting van de lichaamssamenstelling of een meting van de stofwisselingssnelheid. Daarna maakt de diëtist, samen met u, een plan van aanpak en stelt een persoonlijk voedingsadvies voor u samen, aangevuld met tips en ideeën, om tot uw persoonlijk voedingspatroon te komen. In de volgende consulten helpt de diëtist u om uw eetgewoonten blijvend te veranderen, door u te adviseren en vooral te motiveren. U krijgt ook informatie mee naar huis, zodat u alles nog eens rustig na kunt lezen.

Wat zijn de kosten? 
Dieetadvies wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Dit betekent dat u recht heeft op 3 behandeluren per kalenderjaar. Hierboven op wordt dieetadvies extra vergoed vanuit diverse aanvullende pakketten. Vergoeding uit de basisverzekering gaat ten koste van het eigen risico als u ouder bent dan 18 jaar. Dieetadvisering voor chronische patiënten met bijvoorbeeld diabetes, hart- en vaatziekten of COPD wordt volledig vergoed vanuit de ketenzorg. Dit betekent dat de consulten volledig worden vergoed en dat de vergoeding niet ten koste gaat van het eigen risico. Uw huisarts, praktijkondersteuner en de diëtist weten of dit ook voor u geldt. 

Afspraak maken
Een afspraak maken gaat gemakkelijk en snel via onze praktijkassistent op nummer 043-3632487 (elke werkdag tussen 8.30 en 12.30 uur bereikbaar voor het maken of verzetten van afspraken), 24/7 via het contactformulier en via het cliëntportaal (https://nutripunt.nl/contact/). Buiten de openingstijden van ons secretariaat kunt u ook een voicemailbericht achterlaten op 043-3632487 en dan wordt u de volgende dag teruggebeld. Voor spoed zijn we op werkdagen bereikbaar tot 17.00 uur via 043-3632487. Wordt u doorverwezen door de praktijkondersteuner, dan bellen wij u op om de afspraak in te plannen.